4 години Тривити

Растеме со посветеност за позитивни промени.

Како што ја одбележуваме четвртата година од Тривити, се потсетуваме на нашите достигнувања во изминатата година. Во изминатите 365 дена, Тривити доживеа значителен раст и успех, благодарение на нашиот посветен тим и довербата на нашите клиенти.

Изминатава година изгледаше вака:

Повеќе од 10.000 пристигнати апликации за вработување, повеќе од 120 успешни приказни за посредување при вработување, повеќе од 200 денови поминати во консалтинг и менторски сесии надополнети со успешното комплетирање на програмите „Управување со човечки капитал“ и „Кариерен развој“ реализирани во временска рамка од 60 дена. Бевме гости на повеќе панел дискусии организирани од нашите партнери и соработници и учесници на Денот за кариерен развој во организација на УКИМ, гости предавачи на проектот Еразмус плус „Digi Coop for Youth employability“, организиран од Младинска алијанса – Крушево.

Покрај тоа, Тривити го прошири својот опсег и влијание со реализацијата на голем внатрешен проект за брендирање во новоотворената фабрика на BMZ Group во Скопје, меѓу другите успешно завршени проекти.

„И оваа година беше сведоштво за нашата непоколеблива посветеност да ги зајакнеме луѓето и да го поттикнеме успехот на пазарот на труд. Благодарни сме за укажаната доверба, а ние продолжуваме со истата посветеност кон нови успеси со фокус кон луѓето и управување со човечкиот капитал во организацијата и нејзината култура“ – изјави Поликарп Арсеновски основач на Тривити.

„Ќе продолжиме да им помагаме на луѓето, бизнисите и заедниците да напредуваат во свет кој постојано се менува, да ги поместуваме границите на она што е можно, добро и важно, а тоа се вработените во компаниите“ – изјави Дејан Ваневски партнер на Тривити.

Она со што се гордееме

Не може а да не го спомнеме Тривити софтверот, кој е срцето на сè што правиме и кој оваа година доби значителен апдејт, со цел подобрување на корисничкото искуство и јазичните функции. Со постојаното надградување и додавање на нови функционалности, сакаме да направиме тој да стане неизоставна и корисна алатка во секојдневието на барање работа и вработување и да биде прв избор за луѓето кои бараат работа, но и за компаниите кои вработуваат.

За крај, како секогаш остануваме отворени за сите ваши препораки, сугестии, можности за соработка – за сѐ она што може да го направи нашето секојдневие побогато за нови можности за сите. Тоа ќе ни биде најубавиот роденденски подарок.

Ви благодариме што сте дел од заедницата Tривити.❤️

Вашата постојана поддршка е нашиот најголем роденденски подарок. 🎈

Тривити софтвер – за луѓето кои бараат работа и компаниите кои вработуваат

Во пресрет на четвртиот роденден на Тривити, влегуваме во највозбудливата фаза од нашата приказна!

Се ближи четвртиот роденден на Тривити и влегуваме во навистина возбудлива фаза на нашата развојна приказна. За време на овој четврт роденден, се прашуваме: Зошто сме постојани, Како функционира тоа што го правиме и што е тоа што го нудиме што нè прави поинакви од сите други?

Во моментов, Тривити е многу повеќе од обична агенција за вработување. Со непрекинато развивање и постојани надополнувања, ние сме вистнинското лице на иновацијата во светот на вработувањето. Брендот Тривити претставува високо професионална и креативна енергија што нуди комплексни услуги од полето на управување со човечки капитал: регрутација, регрутмент маркетинг, консултантски услуги во доменот на организациски дизајн и управување со таленти и развој на луѓе, а ова е сѐ што е потребно за подобрување на работењето на компаниите.

Тривити софтверот е создаден од самиот почеток со јасна мисија – да ги спои луѓето кои бараат работа со компаниите кои вработуваат – Тривити софтверот е срцето на сè што правиме. Иако можеби најмалку познато, но Тривити се работи и се развива во позадина уште од март 2018 година, а софтверот е лансиран во Мај 2020 година. Но, ние не застануваме тука, затоа што постојано правиме надоградби кои носат нови бенефити и вредности како за луѓето, така и за фирмите.

Тривити софтвер

Основната идеја на софтверот е да го олесни процесот на барање работа и вработување, па според тоа Тривити софтверот може да се подели на два дела. Едниот дел е наменет за корисниците, односно луѓето кои бараат работа, а другиот дел за компаниите кои вработуваат.

  1. За луѓето кои бараат работа

Пред да кажеме збор/два за функционалностите, би сакале да кажеме дека за луѓето кои бараат работа користењето на софтверот е бесплатно, секаде и засекогаш. Е сега откако го расчистивме ова, друга работа што треба да знаете е дека сѐ почнува со креирање на личен кориснички профил на Тривити, кој понатаму се развива во креирање на CV според најсовремени стандарди. Временски гледано овој процес трае најдолго и бара да посветите околу 40-тина минути од вашето време. Наш совет е да ги следите сите чекори без прескокнување и пополнувањето да го направите веродостојно и искрено, бидејќи врз основа на вашите податоци, компетенции и претходни работни искуства алгоритмот кој работи во позадина ќе ве поврзе со најсоодветната работна позиција.

Предноста на креирање Тривити CV e тоа што софтверот ве става во листа на кандидати кои Тривити понатаму ги предлага на компаниите кои објавуваат огласи преку Тривити. Овој процес е анонимен и личните податоци се целосно заштитени. CV-то креирано преку Тривити не е брендирано и може без никаков проблем да се зачува на вашиот компјутер и да го користите за аплицирање на било кој оглас, било каде во светот.

Со новите функционалности кои ги додадовме со последниот апдејт, Тривити CV може да се направи на еден од четирите јазици кои се достапни на Тривити (македонски, англиски, албански и српски). Без разлика на кој јазик ќе биде креирано CV-то, истото може да се зачува во .пдф формат на било кој од останатите јазици.

Дали може да се прават промени во Тривити CV? Секако дека да. Секој пат кога имате нешто ново што сакате додадете или сметате дека некој дел не е битен за позицијата за која сакате да аплицирате едноставно логирајте се на вашиот профил и направете ги потребните измени.

Со креирање на Тривити CV, имате брз и лесен пристап до вашето CV од било кој електронски уред, а можноста за уредување ви овозможува на едноставен начин да ги направите потребните измени кога и да имате потреба за тоа.

  1. За компаниите

Покрај тоа што Тривити за компаниите нуди услуги поврзани со регрутација, регрутмент маркетинг и огласување кои се во линија со светските трендови, софтверот дава и дополнителна вредност на тоа како тие ќе се престават.

Слично како и кај личните профили, компаниите креираат свој компаниски кориснички профил кој служи за презентација на компанијата пред потенцијалните кандидати. И во овој случај колку е побогат профилот, толку повеќе информации за компанијата ќе можат да дознаат заитересираните кандидати.

Компаниите од својот профил можат да креираат оглас за работа, кој се објавува на сајтот на Тривити, а дополнително се спонзорира и на социјалните медиуми со цел да има поголема видливост. Заинтересираните кандидати можат да аплицираат на објавениот оглас, а дополнително компаниите можат да ја користат и базата на Тривити за да поканат апликанти со искуство и со аспирација за работа на позицијата според нивниот оглас. Користењето на Тривити софтверот е многу едноставно и компаниите добиваат целосна поддршка од Тривити.

Што се однесува до објавените огласи, тие се прегледни и нивното прикажување е хронолошко – најновите објавени огласи се прикажуваат први. Колку повеќе информации содржи самиот оглас, толку се поголеми шансите да привлече поголем број на заинтересирани кандидати. Доколку во самиот оглас се назначени плата и бенефиции, тие ќе бидат први видливи, со што привлекуваат повеќе апликанти.

Сите апликанти за секој поединечен оглас се прикажуваат на едно место и компаниите можат да управуваат со апликациите веднаш, без да има потреба да прават download. За кандидатите кои не се одбрани да продолжат со процесот на интервјуа, направена е предефинирана порака со која се известуваат дека не се одбрани во потесната селекција, а која може да се испрати по мејл или по смс. Листата на апликанти е прегледна и наменета да служи како алатка за регрутација.

Друга функционалност овозможува CV-јата на кандидатите да се испраќаат по мејл и клиентот ги добива правилно именувани по следниот редослед: датум на аплицирање, име и презиме и работна позиција.

Славиме Threevity!

Нашиот прв роденден беше прослава на преживувањето на Ковид. Вториот роденден беше прослава на сѐ што имавме постигнато до тогаш. За третиот роденден Threevity сметавме дека е време за нов и помодерен изглед, пристап и начин на комуникација кои се во чекор со светските трендови, но и соодветни на она што сме ние како тим.

Threevity

Оттаму и новиот, освежен визуелен идентитет кој е првиот чекор од нашето весело мајско патешествие, т.е. Threevity роденденски месец! Следете нѐ тука и на социјалните мрежи, време е вистински да се запознаеме

На црвената ѝ ја изменивме нијансата, но ја задржуваме во палетата заради енергијата, возбудата и страста со коишто ​пристапуваме кон нашата работа, како и црната, бидејќи сме сериозни кога се работи за вашата доверба.​

Додадовме сина, заради сигурноста и професионализмот што ве очекуваат во соработката со нас. ​

​Додадовме и жолта, заради оптимизмот што заразно го пренесува, бидејќи во Тривити ве очекуваат пријателски и насмеани лица.​

Threevity славиме 3 години

​А стрелката нагоре е симбол на нашето име и нашата цел – да овозможиме соодветни решенија кои ќе резултираат со напредок, раст, подобрување… Затоа што уживаме во можноста да учествуваме во постигнувањето на вашите цели, во зголемување на задоволството од работата и севкупните перформанси, што конечно води до подобри деловни резултати и успех, како на лично, така и на организациско ниво. ​

THRIVITY LEVEL 1: COMPLETED

Не е едноставно да седнеш и да раскажеш на една страна за нешто на кое работиш последните 1159 дена…

На 29 Април 2020 на THRIVITY, му кликнавме ентер и го виде светлото на денот.

И една година е жив, присутен на пазарот. Придонесе многу луѓе да најдат работа, да се стекнат со дополнителни знаења и вештини, а во исто време и многу компании да ги најдат соодветните кандидати за своите организации, да ги создадат тимовите.

Но, приказната почнува многу порано, во февруари 2018 година кога за прв пат ја споделив идејата со моите денешни партнери.

Тргнав да ја скицирам идејата во реалност и во април истата година го запознав Хајан од HASELT, човек кој за жал прерано не напушти, а во огромна мерка е „виновен“ за тоа што THRIVITY постои денес.

По многу разговори, мислење и цртање, проектот го доби проектното име „Талент Маркет“ и почнавме со изработка во јануари 2019 ….

Thrivity

Името THRIVITY и слоганот заслужуваш добра работа ги имавме во ноември 2019.

Во март 2020 сѐ беше спремно, дури имавме и интерна прослава, ние и HASELT, пред официјален старт… И следниот ден влеговме во КОВИД 19 криза. Па така лансирањето на THRIVITY го одложивме за крајот на април, прецизно за 29 април, кога ги објавивме првите огласи. „Машината“ проработе, ги направи првите спојувања помеѓу луѓето кои бараат работа и компаниите кои вработуваат.

И еве нѐ денес, една година потоа. Машината проработе, почнавме од најтешкото ниво.

Платформата работи 24/7, за неа нема полициски час, ниту изолација.

Кога зборувам со тимот на темата прв роденден, реков не славиме прв роденден туку славиме дека една година живот и за тоа креваме здравица.

Во оваа една година особено ми е драго дека сме сите на број и што сме здрави. Горд сум и благодарен на тимот, луѓето и компаниите околу нас кои ни веруваат и постојано не охрабруваат во нашата мисија. Ако треба да издвојам значајни работи кои ја одбележаа првата година на THRIVITY, тогаш тоа се формирањето на THRIVITY Кариерниот центар и издавањето на нашата книга THRIVITY Активатор.

THRIVITY е онлајн пазар на труд и постои да ги спои луѓето кои бараат работа и компаниите кои вработуваат, но пред сѐ нашата основна задача како тим е, несебично да го споделиме целото наше искуство и знаење во областа на човечки капитал и позитивно да влијаеме во општеството во кое создаваме и живееме.

Мои драги колеги, партнери, наши корисници Ви благодарам за довербата и поддршката која несебично ни ја давате секојдневно.

Досега не сме споделиле, името на THRIVITY доаѓа од англискиот збор THRIVE што значи раст, развој, просперитет. Ние избравме да одиме по тој пат, придружете ни се!

THRIVITY, нека ти е среќен ПРВИОТ РОДЕНДЕН!

поликарп - Thrivity