Настани

Гостин – говорник Дејан Ваневски на DisruptHR во Скопје

Тривити тим

31.05.2024

Одвреме-навреме се појавува настан што ги размрдува работите, не тера да размислувате поинаку, не инспирира. Токму таков настан беше DisruptHR кој се одржа на 30ти мај оваа година во едукативниот културен центар Лабораториум, а на него зборуваше нашиот драг колега Дејан Ваневски кој со својата импресивна презентација и мотивирачки дух внесе свежина и инспирираше околу 100 слушатели и учесници на настанот.

Дејан Ваневски со неговата презентација на тема: Отклучување на потенцијалот: Поставување на талент онаму каде што може да напредува. Зборуваше за улогите на човечките ресурси во организациите, за основни бихејвиорални компетенции, основни активности  за човечки ресурси во денешницата и опфати уште неколку теми во своето 15минутно излегување.

DisruptHR е размена на информации кои се осмислени да пренесат искуство, да дадат енергија и моќ на луѓето во HR полето, светски познат интернационален настан што се одржува низ стотици градови ширум светот, а годинава по вторпат и во Скопје.

Ова е навистина интересен начин да се крене свеста за HR во нашата земја, да сподели некоја иновација и идеја која функционира во работата со луѓе, но, истовременоме и начин за зближување на HR заедницата.